Operācija Milzu lielā oga. Ķirbju ražas novākšanas un uzglabāšanas ABC

Ķirbji ir apvēlušies, piebrieduši un gozējas saulītē. Bet kā zināt, vai pienācis laiks tos vest uz mājām?
Indra Ozoliņa
Foto: no Saivas Pekuses personiskā arhīva

Iesaka 
SAIVA PEKUSE,
ķirbju kolekcionāre, dārzniecības Neslinko dārzniece

 

 

Nekas ļauns nenotiks, pat ja ķirbim uzsnigs sniegs, bet tad gan pēc pāris nedēļām tas var sākt bojāties.

Novākšanas laiks galvenokārt atkarīgs no šķirnes. Ķirbis ir gatavs, kad sasniedzis šķirnei raksturīgo krāsu un lielumu, kātiņš ir pārkoksnējies un no zaļa pārvērties par brūni zaļu vai brūnu. Vienlaikus stīgas ir sākušas žūt un lapas bojāties. Kad kātiņš ir tik ciets, ka grūti iespiest ar nagu, ķirbis ir vācams nost. 

Sociālajos tīklos ir bijuši ieteikumi noņemt tāda izmēra ķirbi, kādu vēlas. Tas nav pareizi, jo nenobriedušam ķirbim nebūs izveidojusies šķirnei raksturīgā garša un tas neglabāsies tai raksturīgo laiku.  

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē