«Es nesaku, ka te visiem viss ir vieglāk.» No Dobeles uz Lionu. Ciemos pie Meirānu ģimenes
Kulināre, uzņēmēja Signe Meirāne un rūpnieciskais dizainers, uzņēmējs Armands Meirāns uz Francijas gastronomijas galvaspilsētu Lionu pārcēlās pirms dažiem mēnešiem. Turpinot iekārtot savu jauno mājvietu, ģimene organiski iejūtas franču garšu, dizaina, sadzīves un kultūras buķetē, priecājoties par dabas tuvumu, plašajām izvēles iespējām, pieejamajām cenām un ilgtspējīgo domāšanu it visā.
Foto: no personiskā arhīva
Francija ir mana izvēle, jo vienmēr šeit esmu jutusies ļoti organiski.
No mājas ar rūpīgi kopto rožu dārzu un siltumnīcu Dobelē Armands, Signe, meitas Emīlija un Paula, divi kaķi un suns pirms dažiem mēnešiem ir pārcēlušies uz plašu dzīvokli Francijas ziemeļaustrumos, kur pavisam netālu ir skaistākās Alpu vietas valstī, arī Monblāns un Šamonī, un divi no slavenākajiem Francijas vīna audzēšanas reģioniem. Bijušo un jauno dzīvesvietu šķir 36 stundu brauciens ar automašīnu vai nepilnu triju stundu lidojums. Jau februāra beigās Lionā bija 14 grādu silts, dienas saulainas, un nevar noliegt, ka tas pozitīvi ietekmē noskaņojumu, tomēr klimats neesot bijis noteicošais. «To, ka kādu dienu kārtīgi gribēšu apgūt Franciju, es zināju jau sen.