«Visas lapas noteikti nesagrābsim.» Jaunas latviešu ģimenes lauku dzīves dienasgrāmata

Septembris parasti vēl aizrit tīri vasarīgā zīmē, proti, tai pierastajā režīmā, bet, lūk, oktobris ir laiks, kad dzīve no pagalma pamazām atkal pārceļas uz iekštelpām. Vēl tikai daži pēdējie dārza darbi, un varēs laisties pelnītā ziemas atpūtā!
Egita Galiņa
Foto: Ieva Andersone un no personiskā arhīva

Mājas dosjē

  • Eglāju viensēta atrodas Jēkabpils novada Variešu pagastā.
  • Tur sava vecvectēva Jāņa Ļūļāka celtajā mājā saimnieko Krišjānis Galiņš ar sievu Egitu un trim bērniem – Kārli (7), Indriķi (5) un Aurēliju (2). Krišjānis ir elektroinženieris un retro motociklu restaurators, bet Egita strādā par žurnālisti un labprāt saka dažādiem radošiem projektiem.
  • Dzīvojamā māja celta laika posmā no 1937. līdz 1940. gadam, un tā atrodas ainaviskā, pauguriem, dabiskajām pļavām un mežiem ieskautā vietā.
  • Īpašuma kopējā platība ir 21,6 ha, un tajā atrodas arī šķūnis, klēts, pirts, mazs dīķītis un jaunbūve (150 m2 plaša), topošā tehnikas novietne un restaurācijas darbnīca.
  • Galiņu ģimenes lauku dzīves ainām vari sekot līdzi arī Instagram @egita.galina.

 

Lai arī lauku dzīve vasarā šķiet krietni vienkāršāka – nav jākurina krāsnis, jāšķūrē taciņas un jātuntulējas –, pēc piesātinātās un intensīvās vasaras parasti ap šo laiku uzaust gluži dabiska vēlme iekūņoties rudenīgā mierā.

Vakari jūtami kļūst tumšāki, tāpēc mana rudens terapija ir mājas un pagalma ievīstīšana ziemas lampiņu noformējumā.

Tāpat kā visam citam dabā, arī cilvēka ķermenim un prātam vajag atelpoties un uzkrāt spēkus nākamajai sezonai. Nē, es patiesi nespētu visu gadu nodzīvot vasaras ritmā. Kaut vai tāpēc, ka caur un caur būtu jāpļauj zāle un kaut kas nemitīgi jāravē un jāuzrušina. Taču daži pēdējie darbi pagalmā un dārzā vēl jāpaspēj!

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē