Vieta, no kuras grūti aizbraukt. Rīdzinieku Blanku miera osta Jēkabpils novadā

Pirmos septiņus gadus nodzīvojuši ar divu bļodiņu sistēmu un samiernieciski piekāpjoties cīņā ar dabu, Nu Blanki savus laukus beidzot sākuši baudīt – ziemās, novērtējot skaisto apkaimes reljefu, visi kopā izslēpojas, bet vasarās kartupeļu vagu vietā laiku velta radošām lietām un peldas ar dzidru ūdeni dāsnajā Timsmales ezerā.
Dace Kaņepe
Dace Kaņepe
Foto: Matīss Markovskis

Mājas dosjē

  • Vaglāni atrodas Jēkabpils novada Mežāres pagastā. 
  • Māja celta pagājušā gadsimta 40. gados.
  • Saimnieki – Mārtiņš un Linda Blanki ar dēliem Jēkabu (19) un Augustu (5) un ģimenes mīluli angļu kokerspanielu Baroku. 
  • Mārtiņš ir plaša profila dizainers, darbojas arī kino. Viens no viņa pēdējo gadu vērienīgākajiem darbiem bija Instrumentu koncerta Siguldas pilsdrupās scenogrāfija, pagājušogad kopā ar Dāvi Līcīti radīta Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kokļu mūzikas lielkoncerta Laika upe scenogrāfija. Linda ir grafiķe – nodarbojas ar vizuālo mākslu, tostarp grafisko dizainu un burtu mākslu. Abi savulaik izveidojuši modes apģērbu zīmolu Blank Blank.

Blanki ir rīdzinieki, taču, kad pirms dažiem gadiem ģimenei piepulcējās pastarītis Augusts, pārcēlās uz klusāku dzīvi Ikšķilē.

Kādreiz gribējās visu žību-žābu – lai tik ātrāk gatavs –, bet tagad ejam uz priekšu lēnām, bez steigas.

Tas bija laiks, kad uz Vaglāniem, ģimenei jau divdesmit gadus piederošo lauku īpašumu, viņi atbrauca retāk – uzturēt vairāk nekā vienu māju, kad vēl jārūpējas par mazuli, jau nav nekāda joka lieta.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē