Taukaču ģimenes māja Pierīgā, kas vienmēr būs modē. Celta bez kredītiem, bet ar prātu

«Visa pamatā ir darbs. Nauda ir sekundāra. Ja naudas ir maz, tad daudz var panākt ar savu darbu,» saka Kārlis Taukačs, kurš kopā ar sievu Lauru Bitinieci un meitu Trīni saimnieko Kalna Ziemeļos. Māju Kārlis uzcēla pats savām rokām, arī kredīti tās būvniecībai nav ņemti. Tikai pusstundas braucienā no galvaspilsētas viņi te, īstos laukos, jūtas kā Dieva ausī.
Dana Sinkeviča
Dana Sinkeviča
Foto: Matīss Markovskis

Mājas dosjē

  • Kalna Ziemeļi atrodas starp Ķekavu un Baldoni, vietā ar nosaukumu Ziemeļi.
  • Tur saimnieko Kārlis ar Lauru, meitiņu Trīni, diviem kaķiem Ādzi un Vili un suni Florentino Ringo Star Baltika, sauktu par Foksi. Kārlis strādā par vecāko plānotāju Latvijas Valsts mežos, vada arī podkāstu Dabāgājējs un rīko izglītojošus pārgājienus mežā gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ir Zemessardzē. Laura Rīgas Stradiņa universitātē topošajiem mediķiem pasniedz bioētiku, pētniecības ētiku un filozofisko antropoloģiju, kā arī piedalās interaktīvu muzeju veidošanā un vairākus gadus strādājusi reklāmas jomā.
  • Vietā, kurš šobrīd atrodas Kalna Ziemeļi, savulaik bijušas mājas rakstniekam Alfredam Dziļumam – par to šobrīd liecina vien sabrukušais manteļskurstenis un kaimiņu nostāsti.

 

«Tikai pusstundas braucienā no Rīgas, bet te ir tādi lauki! Un, ja tev vēl apkārt savs hektārs zemes, tas nozīmē, ka vari pat pliks no pirts nākt laukā un neviens kaimiņš tāpēc nezvanīs uz pašvaldības policiju!» smejas Kārlis, izrādīdams savu plašo teritoriju.

Daži teica, ka esmu pārāk nabadzīgs, lai noalgotu īstu meistaru.

Kādu brīdi neesmu bijusi šai pusē un, lai arī man šķita, ka te taču jābūt mājai pie mājas, braucot šurp, ar izbrīnu konstatēju, ka ceļš ved cauri īstiem mūžamežiem un kaimiņš kaimiņam uz galvas nesēž. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē