Kā Kauliņu ģimene saimnieko Norvēģijas laukos – sava zeme, zirgs un gudrais suns

Kauliņu ģimene, jau rūdīti Norvēģijas iedzīvotāji, savu lauku stūrīti iegādājās šajā pavasarī. Tur top ne tikai īpaša aploku sistēma auļotājiem ar veselības problēmām, bet arī pazudušu cilvēku meklēšanā tiek trenēts viens kārtīgs glābējsuns!
Egita Galiņa
Foto: no personiskā arhīva

Ģimenes dosjē

  • Ģimene – Andis un Kitija Kauliņi ar meitām Karlīnu (14) un Adrianu (10). Andis ir mērnieks, savukārt Kitija strādā par vides inženieri – projektē ūdensvada un kanalizācijas tīklus.
  • Viņu ikdiena Norvēģijā aizrit kopš 2010. gada. Sākumā dzīvojuši Stavangeras reģionā valsts dienvidu daļā, bet kopš šā gada marta Kauliņi pārcēlušies uz dzīvi laukos, mazliet vairāk uz valsts ziemeļiem, piecu kilometru attālumā no neliela ciematiņa Lētenes (Løten).
  • Iegādātā saimniecība aizņem aptuveni trīs hektārus zemes, kur kopā ar ģimeni dzīvo arī Norvēģijas fjordu zirgs Luna un vācu aitu suns Alekss.
  • Kauliņu dzīvojamā māja celta 1950. gadā. 

 

«Stavangerā bija feini. Tur ir mūžīgais rudens, pūš vēji un īstas ziemas nav. Tomēr izdomājām, ka gribas tuvāk Oslo, no kurienes ir arī biežāka un lētāka lidmašīnu satiksme uz Latviju, tāpat arī uz citām siltākām vietām, piemēram, Spāniju.

Māja, kurā mēs tagad dzīvojam, ir celta 1950. gadā, un šeit kādreiz esot bijusi ziepju fabrika.

Tā pārvācāmies uz šejieni, uz Lēteni,» iesāk Kitija.  Tagad no Oslo viņus šķir tikai pusotras stundas brauciens, un Kauliņi tikuši arī pie kārtīgām, sniegotām ziemām! Piemēram, pērn termometra stabiņš noslīdējis līdz pat mīnus 32 grādu atzīmei. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē