Īstā latvju saimniece Aiga parāda savus «Smilgājus» – kārtīga lauku sēta ar smalku siltumnīcu viesiem

Ja vajag sasmelties dzīvesprieku, radošumu un pārpārēm kūsājošas enerģijas, tad jālec mašīnā un jābrauc uz Smilgājiem! Jo Bitmaņi savu sētu atvēruši ne tikai dažādām meistarklasēm un Mājas kafejnīcu dienu viesiem, bet teju visai Latvijai, jo aptuveni vienlaikus ar žurnāla Lauku Māja septembra numuru zilajos televīzijas ekrānos parādīsies arī Aiga – viena no jaunās sezonas Īstajām latvju saimniecēm!
Egita Galiņa
Foto: Matīss Markovskis

Mājas dosjē

  • Smilgāji atrodas Tukuma novada Vānes pagastā.
  • Tur saimnieko Aigars un Aiga Bitmaņi. Aigars patlaban kūrē pašu izloloto zīmolu BitmanWood (bitmanwood.com), kamēr Aiga organizē un vada dažādas meistarklases.
  • Dzīvojamā māja celta 1929. gadā, un tās platība ir aptuveni 200 m2. Savukārt piemājas zeme aizņem 6 ha. 
  • Facebook – Radošā māja Smilgāji, Instagram – @smilgaji

 

Tuvojoties Smilgāju sētai, vispirms pamanām pēc skata senu un plašu akmens mūra dzīvojamo māju ar mazliet ielīkušu jumtu un glītu, košumaugu ieskautu stikla namiņu. Tur arī vispirms tiekam silti uzņemti ar saimnieces pašas cepto maizīti un citiem gardumiem.

Strādājot tajā šķūnīti, sapratu – tur nav ne ūdens, ne kanalizācijas, bija tikai sausā tualete un tādā antikvārā statīvā bļoda ar ūdeni no akas…

«Tā ir īru sodas maize. Ar kviešu miltiem, sieru, svaigiem tomātiem un baziliku. Es vadu arī meistarklases un mācu, cik vienkārši ir izcept maizi, ka nav nekādi raudzēšanas procesi,» smaidot saka saimniece Aiga.
Viens nu acumirklī šai sētā top skaidrs – sūkstīšanos par darbu trūkumu no saimnieku mutēm nedzirdēsim, jo viņi paši vienmēr atrod, ko darīt!

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē