Diplomāta Andra Teikmaņa stikla pils ar latvju rakstiem: Sava māja ir īpaša vērtība

Diplomāta Andra Teikmaņa un viņa sievas, valodnieces Ingunas, caurspīdīgā divstāvu māja ar latvju zīmēm uz abiem balkoniem un kvadrātveida pagalmu apkārtējā vidē iekļāvusies pārliecinoši. Tapusi tā ātri – jo salikta no gatavām konstrukcijām kā lego namiņš.
Liena Britāne
Foto: Ieva Andersone

Mājas dosjē

  • Māja atrodas Jūrmalas Asaros, 100 metrus no jūras. 
  • Mājas pamati ielikti 2022. gada Jāņos, būvniecība sākta augusta beigās, pabeigta 2023. gada vasarā. 
  • Saimnieki – ilggadējs Latvijas diplomāts Andris Teikmanis ar sievu, valodnieci Ingunu. Ārpus Latvijas pavadījuši 25 gadus, jo Inguna vīram vēstnieka darba laikā devās līdzi uz Strasbūru, Bonnu, Berlīni, Maskavu, Londonu un Vašingtonu. Katru reizi aizbraukt bijis grūtāk, jo arvien apzinājušies – īstās mājas ir Latvijā. Jaunajā mājā abi dzīvo kopš pagājušā augusta, un tā ir viņu pamata dzīvesvieta.

 

Zeme, uz kuras atrodas māja, nopirkta vairāk nekā pirms divdesmit pieciem gadiem. Jūrmala Teikmaņiem vienmēr ir patikusi, jo savulaik, kad bērni bija pavisam mazi, Dzintaros padzīvojuši pie Ingunas krustmātes, tiesa, ar malkas apkuri un aukstu ūdeni, bet sapratuši – mums der. Savukārt to, ka tieši sava māja ir īpaša vērtība, pirmo reizi sapratuši, pusotru gadu dzīvojot Bonnā, kur īrēja mājiņu ar dārziņu Reinas krastā.

Par dzīvošanu šajā mājā maksājam minimāli.

«Kad zemi nopirku, zināju, ka reiz te dzīvosim. Sākotnēji gan mājas apjoma ideja bija lielāka, bet ar laiku sapratām, ka tai nevajag 300 kvadrātmetrus. Tagad ir 190, un pietiek. Kad bijām kārtīgi atgriezušies Latvijā un netaisījāmies braukt projām, māju ātri uzrāvām – gada laikā,» saka mājas saimnieks.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē