Ciemos pie rožu audzētājiem «Ārītēs». No klasikas līdz modīgajām puķu karalienēm

Šogad brauksim uz stād­audzētavām un siltumnīcām, lai iepazīstinātu arī tevi un pastāstītu, pēc kā doties tieši uz turieni!
Gunta Šenberga
Foto: Gvido Kajons

Iepazīstina

Ilze un Pēteris Līči

  • Stādaudzētavas Ārītes saimnieki Sēlijā. Ilze ir beigusi Bulduru Dārzkopības tehnikumu puķkopības specialitātē, Pēteris darbojies celtniecībā, bet viņu bizness 20 gadu bija tirdzniecība – četri lauku veikali.
  • «Pagājušais gads mums bijis ļoti jaudīgs,» saka Ilze. «Gada vidū bijām nominēti Biznesa lepnuma 2023 balvai, un mūs uzaicināja uz pasākumu Spīķeros dalīties ar savu pieredzi. Taču mūsu mērķis nav audzēt apgrozījumu vai pieņemt vairāk darbinieku – strādājam trijatā ar vīru un dēlu. Mūsu mērķis ir nenolaist kvalitātes latiņu, nepazaudēt prieku strādāt un apmierinātus klientus.
  • Tāpēc, protams, priecājamies, ka tikām atzīti par Klientam draudzīgāko uzņēmumu Jēkabpils novadā. Turklāt vēlu rudenī mūs apciemoja arī valsts prezidents.»

Vietas vizītkarte

  • Ārītes Jēkabpils rajona Saukas pagasta Greķānos ir tikai astoņus gadus veca stādaudzētava. Tās aizsākums ir lauksaimniecība, ar ko nodarbojās Ilzes vecāki. No tās – vārpas audzētavas logotipā, bet no Ilzes dzimtā Lāču uzvārda – lācītis. Ilze smejas: «Lai nav jāpāršuj monogrammas, vīru sameklēju ar līdzīgu uzvārdu – Līcis –, un cilvēki tos vienmēr ir jaukuši.
  • Jaunībā izdomājām, ka gribam savu veikalu, un veikali mums ilgus gadus arī bija. Bet tad, kad bērni Edgars un Kristīne jau bija izauguši un studēja, nolēmām, ka biznesu pārdosim un es dzīvošu savam hobijam.
Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē