Arhitektu Neideru sapņu māja Valmieras pusē. Tapusi gada laikā!

Arhitektu pāris Ilze un Jānis Neideri smej, ka ilgus gadus bijuši kurpnieki bez kurpēm, – ceļš līdz savai mājai padevies ilgs un šaubu pilns. Taču, iespējams, tieši tajā viņiem radās nekļūdīga pārliecība par sava nama konceptu. Piemēram, zināja, ka neies šobrīd modīgajā eko virzienā, bet izmantos mūsdienu materiālu un jauno tehnoloģiju priekšrocības.
Dace Kaņepe
Dace Kaņepe
Foto: Matīss Markovskis

Mājas dosjē

  • Andrēni atrodas Valmieras novada Kocēnu pagastā.
  • Saimnieki – arhitekti Jānis un Ilze Neideri. Viņiem ir pieci bērni – Rūta (11), Stefans (10), Ābels (8), Anna Sāra (4) un Estere (2). Ilze un Jānis ikdienā strādā savā uzņēmumā SIA Heima, kas specializējas arhitektūras projektu izstrādē. 
  • Abiem ir Instagram konts @buve_maju_izdevigi, kur Ilze un Jānis dalās savā pieredzē saistībā ar mājas būvniecības procesu.
  • Teritorija – 7 h. Tajā ir dzīvojamā māja, kādu gabaliņu no tās ceļas viesu namiņš ar pirti. Mazliet atstatus darbojas Jāņa vecāki. Viņu saimniecībā ir dārziņš, šķūnis, vistu novietne un siltumnīca. 
  • Māja (kopā ar pamatu ieliešanu) uzcelta apmēram gada laikā. Izmaksas – aptuveni 80 tūkstoši.
  • Platība – pirmajā stāvā 140 m2, jumta stāvā – 80 m2.
  • Šā brīža prioritāte – atkārtoti nokrāsot mājas fasādes. Rekonstruēt kāpnes uz otro stāvu un uztaisīt iebūvētās mēbeles priekšnamā. Pabeigt viesu mājiņu un sākt to izīrēt viesiem. 

 

Jānis nāk no Valmieras, bet Ilze ir Aizputes meitene. Abi satikās Rīgā, studējot arhitektūru, iemīlējās un apprecējās. Dzīvojot un strādājot galvaspilsētā, viņiem piedzima četri bērni.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē