Aktrises Ievas Puķes mīļā lauku māja – ar saulrieta terasīti, āpsi un bez eiroremonta

Šī ir jau astotā vasara, kad Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe šo silto gadalaiku vada savās teju simtgadīgajās lauku mājās Gaisiņi. «Tur tiešām ir ļoti labs gaiss!» viņa smej, kad sazvanu telefona intervijai. Tobrīd viņi abi ar vīru aktieri Krišjāni Salmiņu atrodas Igaunijā, lai piedalītos starptautiskā teātra projektā – izrādē Cosmopolitan. Taču mēs šoreiz ne par teātri, bet par dzīvi laukos. Sarunā piedalās arī Krišjānis.
Dace Kaņepe
Dace Kaņepe
Foto: Matīss Markovskis

10 jautājumi lauku mājas saimniecei

1. Kāda ir tava ikdiena laukos vasarā? 

Mūsu lauku māja atrodas tikai 20 kilometrus no Valmieras, kur abi dzīvojam un strādājam, un arī tad, kad mums ir aktīvs mēģinājumu periods, reizēm agri no rīta aizbraucu uz Gaisiņiem, kaut ko padaru un braucu atpakaļ uz darbu. Arī ziemās nav tā, ka māja ilgi paliek bez pieskatīšanas. 
Atvaļinājuma laikā esam šeit no rīta līdz vakaram. Ja kāds no rīta ātrāk pamostas, varbūt paspēj kaut ko izdarīt dārzā. Tad seko nesteidzīgas, uz malkas plīts gatavotas brokastis, un var dzert vairākas kafijas pēc kārtas, pavingrot uz terases. Rīti mums ir nesteidzīgi un ļoti, ļoti mierīgi, tāpēc šis noteikti ir vislabākais laiks gadā.

Tā kā man šī vieta nozīmē laukus, nevis eiroremontu, tad labi jūtos arī šādi.

Pa dienu, ja nav ļoti karsts, braucam uz ezeru peldēt, pļaujam zāli. Vakarā vērojam saulrietu… Izklausās ļoti elēģiski, ja? (Smejas.) Kādreiz jau, protams, izdomājam arī kādu lielāku darbu – kādai palīgēkai apakšējo vainagu nomainīt vai jaunu mēbelīti uztaisīt.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē