9  pasaulē skaistākie dārzi, kas noteikti jāredz! Dārznieka Anša Birznieka zelta izlase

Ja nepiederi tiem, kam ceļojumā patīk zvilnēt baseina malā, bet tipiskie tūrisma galamērķi jau sen redzēti, vasaras atvaļinājums ir perfekts laiks, lai atklātu sev pasaulslavenu dārzu valdzinājumu.
Ginta Auzniece-Jaunzeme
Foto: Shutterstock. Attēlā: Jardins d’Etretat

Iesaka

Ansis Birznieks,
dārznieks, dārzu mākslas uzņēmuma Galantus īpašnieks, dārzu ceļojumu gardēdis, ar ceļojumu iespaidiem dalās Instagram kontā @galantus_gardens.

 

«Ja ir vēlme apceļot tieši dārzus un smelties iedvesmu, neiesaku izvēlēties silto zemju galamērķus, piemēram, Itāliju, Spāniju. Kāpēc? Piemēram, klimatiskā zona un augu palete būs nereāla Latvijas dārziem, turklāt īsteni slavenie Itālijas dārzi ir klasiski, spilgti, mākslīgi, skulpturāli, pārsātināti, un cilvēkam normālajam šādā ainavā ir grūti iedvesmoties kam reālam savā dārzā. Tāpēc vēlos ieteikt mazāk tipiskus galamērķus, bet ar garantiju, ka tos, kuriem ir dārzs vai kurus šī tēma kaut mazliet interesē, tie šķitīs kā piedzīvojums. Katrs ir pavisam citāds, un, ja viens cilvēks apskatītu tos visus, viņš būtu pabijis deviņās dažādās pasaulēs,» aicinot uz paša iemīļotākajiem pasaules dārziem, saka Ansis. Dodamies ceļā!

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē