Tēvs, dēls un viņu Ogle: Cilvēkiem Latvijā kvalitatīvas lietas ir vajadzīgas

«Kad man jautā, kā šo visu var sasniegt, es atbildu, ka astoņpadsmit stundu dienā strādājot,» saka Kalnēnu saimnieks Aivars Žieds. Kopā ar dēlu Normundu izveidotā stilīgā Ogle atklāj stāstu par jaunu un mūsdienīgu konceptu, kas piedzimis vietā, kur divdesmit gadu, gluži kā kaķīša dzirnavās, nepagurdami griezušies riekstu gaņģi un mandeļu gaņģi.
Dace Kaņepe
Dace Kaņepe
Foto: Ieva Andersone

Ogle dosjē

  • Koncepta kafejnīca, lauku delikatešu veikals un ekoferma, kas specializējas mājražošanā no pašu audzētiem vai gatavotiem produktiem – gaļu, zivīm, dārzeņiem, mērcēm, tapenādēm, pastētēm u. c.
  • Atrodas Tukuma novada Vānes pagasta Kalnēnos.
  • Atklāts 2023. gadā.
  • Izveidotāji – Aivars un Normunds Žiedi. Normunds ikdienā vada projektēšanas biroju, bet viņa tēvs Aivars ir zemnieks ģimenes saimniecībā Kalnēni.
  • Mērķis – atklāt vietējās kulinārijas tradīcijas, Latvijas arhitektūru un dabas skaistumu.
  • Facebook @ogle, Instagram @ogle_kalneni

 

«Es biju no tiem ķertajiem, kuri gribēja sev lauku māju. Līdz divtūkstošo sākumā šo vietu nopirku, dzīvoju Tukumā. Tad – cik daudz brīvā laika man bija! Katru sestdienu, svētdienu braucu makšķerēt! Tagad mana brīvdiena ir katrs trīsdesmit otrais datums,» stāstu par Kalnēniem iesāk Aivars.

Latvijā pārāk ilgi esam atradušies posmā, kurā ēdinātājiem šķiet, ka cilvēkiem jau neko daudz nevajag.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē