Tapešu guru Čudovu pāra piejūras rezidence Plieņciemā – pastaigas laikā dzimis sapnis

Neliela, gleznaina meža taciņa, kas aizved uz ainavisku pludmali bez cilvēkiem, var radīt impulsu – šajā apkārtnē ir jābūvē sava māja. Tieši tā noticis ar pašmāju tapešu zīmola Livettes Wallpaper radītājiem Līvu Miķelsoni-Čudovu un Jāni Čudovu. Pēc kādas pastaigas abiem kļuvis skaidrs, ka viņu mājai jātop Plieņciemā un tai jāiemieso mierīgā piejūras atmosfēra.
Ieva Jātniece
Foto: Ingus Bajārs un no personiskā arhīva

Agrāk Līvas un Jāņa kopējās mājvietas bija īres mitekļi, taču līdz ar pandēmiju atnāca apziņa, ka ir laiks iegādāties savu – dzīvokli vai māju. Būdami atvērti dažādiem scenārijiem un izskatot vairākus variantus, abi visai drīz tika pie sava dzīvokļa Āgenskalnā un… arī zemes Plieņciemā. «Iespējas atnāca vienlaikus, un mēs sapratām: ja neizmantosim abas, vēlāk stipri nožēlosim,» atceras Jānis. Kad pāris vēl tikai domāja par vietu, kur varētu būvēt ģimenes māju, liktenīga izrādījās apstāšanās ar auto ceļa malā, lai Plieņciemā pa mazu meža taciņu aizietu līdz jūrai.

Pati ēka atgādina piejūras šķūnīti, kas rada nedaudz piezemētu izjūtu.

Gleznainās takas galā pavērās plaša un vientulīga pludmale, kas suģestēja. Vēlāk tuvumā meklējot zemes gabalu, viņi nonāca skaistā pļavā, kuru ieskāva piejūras priedes, un tā bija kā zīme: šī ir īstā vieta, kur būt. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē