«Laukos sieviete var būt brīvāka.» Kultūras producentes Jolantas Sausiņas košā dzīve

Viņai patīk dzeja un rudens vīna vakari, aizrauj ēst gatavošana un pilnasinīga kultūras dzīve. «Ļoti piepildīta ir lauku sievietes dzīve! Bet tas, ar ko piepildīt to, ir sievietes pašas izvēle,» uzsver biedrības Radošā pietura izveidotāja, kultūras producente Jolanta Sausiņa.
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: Matīss Markovskis

Kāds Jolantu droši vien zina kā Gundegas Skudriņas gastronomisko performanču tekstu autori, cits pazīst kā Āraišu ezerpils arheoloģiskā parka vadītāju, dažs vēl atceras viņas kafejnīcu Cēsu vecpilsētā Rožu laukumā, bet vēl kāds zina, ka viņa kopā ar vīru Uģi saimnieko Kalna Paltēs un audzē asos čili. «Apskaužu cilvēkus, kuri prot noturēties vienās sliedēs un ir izurbuši savu darbu līdz kodolam, jo man pašai patīk darīt tik daudz ko!» kādā brīdī mūsu sarunā viņa pati apstiprinās savu radošo hameleona dabu.

Tolaik šis bija diezgan depresīvs, latvāņiem aizaudzis nostūris.

«Man ļoti patīk eksperimentēt – ar garšām, krāsām, vārdiem… Mana mamma saka – viss, kam pieskaros, atdzīvojas! Skaļi pasakot, tas dīvaini skanēs, taču arī man pašai šķiet, ka man izdodas viss, ko daru. Manuprāt, tas gan nav mans nopelns, bet Dieva dots talants.» 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē