Brenguļu pagasta pērle – varena saimniecība ar muižas izmēra māju un franču govīm

Par to, ciemojoties šeit, Storēs, nerodas ne mazāko šaubu! Savulaik burtiski izvilkusi sevi no dižkrīzes bedres, Maija Zvirbule ar vīru un četriem bērniem pārcēlās uz dzīvi laukos un nu paralēli psiholoģijas zinībām un profesionāliem fitnesa treniņiem savā bioloģiskajā saimniecībā audzē Šarolē govis un attīsta permakultūras dārzu.
Dace Kaņepe
Dace Kaņepe
Foto: Matīss Markovskis

Stores delikateses dosjē

  • Pilna cikla bioloģiskā saimniecība. Audzē Šarolē šķirnes liellopus un gatavo no tiem gaļas produktus. Ganāmpulkā ir 20 govis un viens vaislas bullis.
  • Atrodas Valmieras novada Brenguļu pagastā.
  • Izveidotāja – Maija Zvirbule.
  • Zīmols dibināts 2008. gadā.
  • Produkciju var iegādāties, pasūtot individuāli, kā arī tirdziņos.
  • Facebook konts @ StoresDelikateses

 

Mūs gaidot, Maija ir pagatavojusi jaunu produktu – burgerpankūciņas ar zemenēm. Ar tām eksperimenta kārtā nolemts papildināt esošo gaļas produktu klāstu, kurā ir gan pildītās pankūkas, gan pelmeņi, gan ekselenti steiki. Saprotams, gan gaļa, gan zemenes, Maijas aprūpētas, izaugušas tepat Storēs, un visus produktus viņa gatavo pati savām rokām.  

Sētā aug Kārļa Ulmaņa stādītas egles – viņš bijis saimnieka labs draugs un meitu krusttēvs un nereti braucis uz šejieni atpūsties.

Taču pirms mielasta saimniece mūs ved pie cēlajām Šarolē govīm. Mammām nesen saskrējuši teliņi, kuri margrietiņu pļavā paši izskatās kā mazi, balti ziediņi. Tīršķirnes ganāmpulka vidū gozējas pašapzinīgs bullis. «Tā kā mums ir labs ģenētiskais materiāls, govis audzējam ne tikai gaļai, bet arī vaislai,» pastāsta Maija.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē