Džins no hipsterīgā Rīgas rajona. Jaunā tendence – mikrodestilēšana

Latvijas alkohola nozares eksperimentālā entuziasma jaunā tendence ir mikrodestilēšana. Vietējās ražotnes ŌBDO eksperiments aizsākās 2019. gadā, un tas bija jaunums Latvijā – džina destilēšana.
Linda Mazure
Foto: Andrejs Nikiforovs. Viens no darītavas saimniekiem ĢIRTS DRAUGS ar klasisko, kā arī bezalkoholisko džinu.

Džina imidžs ir piedzīvojis amerikāņu kalniņus – no kulta dzēriena līdz garlaicīgam pūļa apreibināšanās alkoholam.

Aiz Tallinas ielas pagrabstāva mūra sienām sagaida silti sildošs aromātu sajaukums, kas degunam ļauj sajust aktīvu destilēšanu. No destilācijas katla rimti plūst caurspīdīgi sudrabota straumīte. ŌBDO lībiešu valodā nozīmē sudrabs. Aiz zemajiem logiem redzami rīdzinieku sniegā atstāto zābaku zoļu nospiedumi un plandošās mēteļu apakšmalas, kas nenojauš par iekštelpā valdošo rosību. Mazā ražotne ir pārmaiņu gaidās, lai vasaras sākumā pārceltos uz atvērta tipa destilētavas telpām Miera ielā, kas ļautu ieinteresēt garāmgājējus un tuvāk izzināt un vērot džina destilēšanu, iekļaujot degustāciju telpu.

Destilācijas process.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē