Mežonīgs nogurums, redzes zudums, ģībšana… Ineta atklāti par dzīvi ar multiplo sklerozi

Uzņēmīga, dzīvespriecīga, šarmanta un ar lielisku humora izjūtu – no malas nemaz nepateiksi, ka Ineta Osipoviča jau 30 gadus sadzīvo ar neārstējamu slimību. Viņa atzīst, ka, uzzinot par diagnozi – multiplā skleroze –, trīs dienas raudājusi, jo pirmā doma bija, ka nu dzīve ir beigusies. Taču tagad Ineta savu slimību ir pieņēmusi un prot noturēt grožos, atbalstot arī citus.
Ērika Bērziņa
Ērika Bērziņa
Foto: Inese Kalniņa

Lai gan vairākus gadus Ineta ir saistīta ar medicīnas jomu un šobrīd strādā veselības centrā Biķernieki – pieraksta pacientus uz vizītēm pie vienpadsmit ģimenes ārstiem un mazos bērnus uz vakcināciju, pēc izglītības viņa ir trikotāžas adītāja. Kāpēc tāda profesijas izvēle? Atbilde pavisam vienkārša – pēc pamatskolas absolvēšanas Ineta gribējusi tikt prom no mājām un vecākiem, tāpēc izglītību turpinājusi Valmieras pusē, bet pēc tam tomēr atgriezusies Rīgā. 

Sākumā domāju, ka nogurums saistīts  ar pavasari, varbūt esmu pārstrādājusies, tad – ka varbūt pie vainas ir rudens nogurums…

Ineta ir arī Latvijas Multiplās sklerozes asociācijas valdes priekšsēdētāja un aktīvi piedalījusies atbalsta sniegšanā multiplās sklerozes pacientiem un arī sabiedrības informēšanā par šo kaiti. Septiņus gadus viņa nodarbojas ar fotografēšanu – Inetas darbi ir ļoti īpaši, pārdomāti, smalkām detaļām, ar noskaņu un modeļiem ir viņas rokām gatavoti aksesuāri, piemēram, milzīgi eņģeļu spārni. Lai gan fotogrāfa darbs prasa lielu koncentrēšanos vairāku stundu garumā, Ineta atzīst, ka pēc tam ir liels gandarījums un fizisko nogurumu pat salīdzināt nevar ar to, kāds rodas multiplās sklerozes dēļ.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē