«Krona slimība man lika justies nožēlojami.» Edgara Kaplera stiprais stāsts

Edgaram Kapleram ir 36 gadi, un, ja viņš pirms vairākiem gadiem, iestājoties par Krona slimības pacientu tiesībām saņemt lielāku medikamentu kompensāciju no valsts, nebūtu publiski dalījies savā pieredzē, neviens pat nenojaustu, ka viņš jau kopš pusaudžu gadiem sadzīvo ar neizārstējamu autoimūnu kaiti. Edgars smejoties saka: viņam laikam esot slavenākās zarnas Latvijā! Taču šai publicitātei ir arī sava garoziņa.
Ērika Bērziņa
Foto: Matīss Markovskis

Edgars ir simpātisks un ļoti pozitīvs jauns vīrietis. Pēc izglītības būvinženieris, daudzus gadus strādājis būvvaldē, bet kopš 2016. gada ir pasniedzējs Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola Fotogrāfijas nodaļā. Kopš pagājušā gada arī Hospiss LV brīvprātīgais un Nāves kafejnīcas vadītājs.

Es taču neesmu tikai Krona slimības pacients, bet cilvēks, kas dzīvo normālu, pilnvērtīgu dzīvi.

Edgars atzīst, ka šobrīd jūtas daudz veselāks nekā pirms Krona slimības diagnosticēšanas, un ir pārliecināts, ka ar savu diagnozi ir labākā fiziskajā formā nekā vairums viņa vecuma vīriešu. «Taču šī diagnoze savā ziņā man ir uzlikusi zīmogu. Savā laikā esmu par to daudz runājis publiski, un man gribētos, lai internetā nav atrodams tik daudz informācijas par mani kā par Krona slimības pacientu.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē