Ineses Supes cīņa ar vēzi: Pēc operācijas pamodos pilnīgi citāda, nekā aizmigu

Latvijas Televīzijas raidījuma 4. studija žurnāliste Inese Supe pirms gada pamanīja izmaiņas uz krūts ādas – izrādījās, tas bija signāls vēzim! Pirms mēneša viņai tika izoperētas abas krūtis, un ārstēšanās ar to vēl nav beigusies. Inesei ticis krūts vēža agresīvākais tips – audzēja gēnu viņa pārmantojusi no tēva. Vēzis ir paņēmis gan Ineses tēva, gan vecākās māsas dzīvību, tomēr viņa negrasās padoties un ar savu pieredzi vēlas palīdzēt citiem, veidojot TikTok video, kur atklāti dalās par to, ko nozīmē ārstēt ļaundabīgu audzēju. «Nevienā brīdī neesmu sevi uztvērusi kā ļoti slimu – īstenībā nekas daudz nav mainījies, tikai nākusi klāt diagnoze.»
Arta Lāce
Foto: Matīss Markovskis. Stils: Lolita Graudiņa

Inesi es pazīstu vairāk nekā divdesmit gadus – kādreiz kopā strādājām TV5. Šajā laikā esmu bijusi lieciniece dažādiem notikumiem viņas dzīvē, un mani vienmēr ir pārsteigušas Ineses darbspējas un nesatricināmā spēja kā Fēniksam atdzimt pēc katra pārbaudījuma. Ilgus gadus strādājot kriminālziņu pārraidē Degpunktā un redzot cilvēka dabas visbaisākās izpausmes, Inese tomēr nav zaudējusi ne gramu savas neizmērojamās labestības, rūpējoties gan par cilvēkiem, gan citām dzīvām radībiņām. 
Neskatoties uz to, ka pašai jāārstējas no vēža, Inese kopā ar Ediju Piparu no labdarības organizācijas
Palīdzēsim viens otram sarīkojusi jau divas ziedojumu vākšanas akcijas citām vēža pacientēm. 
Viņas virtuvē uz palodzes gozējas no veikala aizmirstības paglābtie tomātu stādi, kuru ķekaros jau sārtojas mazas odziņas, un Ineses mājas ir kļuvušas par pagaidu mītni divām šinšilām un to atvasēm. Vēl viņas mazajā
zoodārzā ir zivtiņas, seniori suns Peksis un baltais kaķītis Endžijs, amizanto degu peļu pārītis un dāvanā no Salaspils Botāniskā dārza vadītāja Andreja Svilāna saņemtie Āfrikas gliemeži.
Bet tagad ir pienācis laiks, kad atbalsts ir vajadzīgs Inesei pašai. Viņa atzīst, ka pieņemt palīdzību ir ļoti, ļoti grūti. Vieglāk ir dot.

Viņa man lauzītā latviešu valodā – nezinu, viņa bija krieviete vai ukrainiete, – atbild: «Jums ir viss sļikti, jūs drīz nomirs

«Pagājušajā gada jūlija sākumā, mazgājoties dušā, pamanīju, ka man ir apsārtusi āda ap krūtsgalu. Domāju – laiks ir karsts, man sintētisks krūšturis, iedzeršu tavegilu, uzsmērēšu bepantēnu – gan jau pāries!

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē