Endokrinoloģe Ilze Konrāde: Es tik labi saprotu savus pacientus, kam grūti zaudēt svaru

Endokrinoloģe Ilze Konrāde pat trolejbusā varētu nesagatavojusies uzstāties ar lekciju par veselību, un cilvēki aizmirstu, kad viņiem jākāpj ārā. Viena no savas jomas visgudrākajām un vislabākajām speciālistēm. Kritiska pati pret sevi, ļoti cilvēcīga pret pacientiem. Saprot tik daudz par svaru, vielmaiņu, diabētu un to, kā pēc iespējas ilgāk labi justies dzīves virsotnē. Taču labi zina arī to, ko nozīmē rāpties laukā no visdziļākās bedres.
Dana Sinkeviča
Dana Sinkeviča
Foto: Agneta Jonele. Stils: Agija Vismane

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Endokrinoloģijas nodaļas vadītāja, Rīgas Stradiņa universitātes profesore, vada doktorantūras studijas, pieņem pacientus – lai gan pierakstīties pie Ilzes Konrādes uz vizīti ir gandrīz neiespējamā misija, jo, zinot viņas reputāciju, gribētāju ir milzums. Daktere, kas iedziļinās cilvēkā, nevis tikai analīzēs. Ļoti dzīvi apliecinoša un silta.

Ārā uz soliņiem pie slimnīcas puķudobes saulītē sildās pacienti. Kopā ar medmāsu dobi pati savām rokām un uz savu galvu sastādījusi Ilze. Nelielajā kabinetā, kur runājamies, ir daudz grāmatu – gan medicīniskā literatūra, gan kriminālromāni, Čaks un pat viens no brāļu Strugacku sējumiem. Ilze visu mūžu ir daudz lasījusi un arī tagad atrod tam laiku, lai gan daļa šo grāmatu esot tās, ko viņa dod lasīt nodaļas pacientiem.

Pie sienas koša glezna, arī puķes. Ilzes vīra – talantīgā restauratora Ulda Skaņa – darbs. Pirms pieciem gadiem viņš negaidīti aizgāja mūžībā.

«Kafiju taču bez cukuriņa, vai ne?» viņa man jautā.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē