Bērnu daktere Ineta Grantiņa: Daudzi jebkuru simptomu nepamatoti noveļ uz alerģiju

«Daktere, kas strādā ar visu sirdi un dvēseli,» tā par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu alergoloģi pulmonoloģi Inetu Grantiņu saka mazo pacientu vecāki. Viņas paveikto novērtē arī kolēģi un vadība – nupat, mēnesi pirms Bērnu slimnīcas 125 gadu jubilejas, Ineta ir kļuvusi par pirmo slimnīcas ārstniecības direktori.
Dace Rudzīte
Foto: Matīss Markovskis

– Kad plānojām sarunu, sazinājāmies tikai ar īsziņām, jo jums visu laiku bija tikšanās, sapulces, pacienti. Vai esat tik aizņemta jaunā amata dēļ vai tā bijis vienmēr?
– Laikam tā bijis vienmēr. Nekad neesmu domājusi, cik daudz daru, bet laika atbildēt uz zvaniem tiešām nav. Esmu bērnu alergoloģe, pulmonoloģe, nodaļas virsārste, man ir pieņemšanas, un ir arī smagi pacienti nodaļā, tagad vēl jaunais amats, un ir ļoti daudz lietu, ko gribu saprast. 

Izstāstām, kā vajadzētu, bet vecāki čatā to vēl apspriež ar citiem vecākiem.

Bērnu slimnīcā strādāju gandrīz 30 gadus – te jūtos kā lielā, foršā ģimenē, te ir ļoti labi, laipni cilvēki, bet šobrīd gribu saprast, kur mēs esam, kāda ir situācija slimnīcā. Domāju, ka mums ir ļoti daudz labu rādītāju, un mans jaunais amats ir vairāk vērsts uz to, lai izprastu, ko ārstniecībā varam darīt labāk un kas varbūt ne tik labi funkcionē.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē