Receptes grila sezonai: Dievu sviests, putnu sirdis un Argentīnas atbilde šveiciešu fondī
Grila sezona ir sākusies, un tā neaprobežojas ar vistu spārniņiem un steiku vien. Šoreiz aicinām pārkāpt savas ierastās garšu robežas un doties tālāk, vēl neizbaudītā, bet ļoti baudpilnā garšu ceļojumā.
Foto: Ieva Andersone
Grilētas tītaru sirdis ar pimento pipariem
peruāņu gaumē
Pimento pipari vienmēr ir atrodami Rīgas Centrāltirgū un savu reizi arī lielo pārtikas veikalu plauktos.
Pie mums Latvijā gaļas subproduktus grilēt īsti nav pieņemts. Savukārt zemēs, kur ēdiens uz karstām oglēm tiek gatavots ne tikai salīdzinoši īsu brīdi vasaras sezonā, bet cauru gadu, uz grila nonāk turpat visas lopiņu daļas – arī sirdis, aknas un pat zarnas, utt. Putnu sirdis grilēšanai ir ļoti piemērotas – tās ātri izcepas (tāpat kā citus gabaliņus, arī sirdis ir svarīgi nepārcept, citādi tās kļūst cietas kā gumija), un gatavām tām ir patīkama, stingra, viendabīga struktūra.