Šefpavāra Valtera Zirdziņa virtuves gudrības: Gatavot vienkārši nemaz nav tik viegli!
Tā saka šefpavārs Valters Zirdziņš, kurš savulaik gan strādājis Dikļu pilī, gan Vecrīgā vadījis savu Valtera restorānu, bet nu jau gadu saimnieko nelielā restorānā B7 Rīgas klusajā centrā: «Jā, man reizēm ir nepieciešams pastrādāt vienam, taču tas ir tikai reizēs, kad gribu koncentrēties un radīt ko jaunu. Ikdienā ļoti novērtēju savu nelielo, bet patiesi uzticamo komandu, esam kā viena ģimene!»
Foto: Andrejs Nikiforovs
Vizītkarte
Vieta: restorāns B7 Rīgā, Ausekļa ielā 7. Kā vēsta uzraksts skaistajos skatlogos – restorāns rajonā. Nelielās telpas ar 24 sēdvietām un gaumīgo interjeru organiski iederas klusā centra rajonā.
Koncepts: brasserie-bistro tipa restorāns, atvērts tikai vakaros no pulksten 17.00. Ēdienkartē ir uzsvars uz fusion – tas ir mikss, kur ir daudz vietējo produktu, kas vietumis paspilgtināti ar pasaules garšām, ļoti laba vīna karte, skaņu plašu mūzika, patīkama atmosfēra, saimnieka klātbūtne.
Šefpavārs: Valters Zirdziņš.
Šefa lepnums: vienota komanda (nav maiņu), kas teju katru vakaru ir uz vietas pilnā sastāvā.
1. Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?
Man tāds ir, jā, no bērnības! Baltmaize ar zapti, mēs abi ar vectēvu kādreiz šo kombināciju apēdām diezgan daudz (smejas). Ievārījums, protams, pašu vārīts, atceros kaut ko ar āboliem, avenēm, brūklenēm…
Man ļoti patīk kvalitatīvi koka dēļi, bet tie neder restorāna virtuvē, jo atbildīgie dienesti neatbalsta koku kā darba materiālu.
Tagad ir tā, ka konkrētu ēdienu nosaukt grūti. Tas nav ēdiens, bet tāds kopējais zīmējums, kas mani šobrīd interesē. Kā garšīgi pagatavot burkānu, kartupeli, papriku, bieti… Bet pamatdoma ir skaidra – vienkārši produkti, kas it kā ir vienkārši pagatavoti. Taču vienkārši nemaz nav tik viegli!
2. Kā un kad tev radās interese par gatavošanu? Kā kļuvi par pavāru?
Bija vairāki posmi, kā pa trepītēm es ik desmitgadi pakāpos savā karjeras attīstībā. Pirmais, ko atceros, ka mamma pēc 9. klases mudināja mani izvēlēties pavāra vai konditora profesiju.