«Netīra virtuve = netīrs prāts!» Šefpavāra Raivo Behmaņa virtuves gudrības

«Ja es nebūtu pavārs, visdrīzāk būtu vienkārši tukšs cilvēks,» vaļsirdīgi un sirsnīgi saka Kuldīgas restorāna KOPA šefpavārs Žanis Raivo Behmanis. Jau 16 gadus viņš strādā virtuvē un, lai arī atzīst, ka pavāra darbs ir fiziski un dažkārt arī emocionāli grūts, neko citu darīt negribētu.
Ilze Klapere
Foto: no Žaņa Raivo Behmaņa personiskā arhīva (foto – Arno Ķikurs)

Vizītkarte

Vieta: restorāns KOPA Kuldīgā, Kaļķu ielas kvartālā, atvērts jau trešo sezonu.

Koncepts: pašpietiekamība, radošums un kvalitāte! Akcents uz vietējiem, sezonāliem produktiem. Ir pašiem savs BIO Highlander liellopu un briežu ganāmpulks, gaļas pārstrādes cehs, vistas un olas, kā arī sava alus ražotne. 

Šefpavārs: Žanis Raivo Behmanis. Pārliecināts, ka dara savu īsto sirds darbu. Restorānā KOPA strādā kopš pērnā gada septembra.

Šefa lepnums: saliedēta komanda un pārliecība par saviem spēkiem.

 

1.  Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?

Kad biju mazs, man ļoti garšoja rupjmaize ar skābo krējumu un cukuru – atceros, ka skatījos multenes par Tomu un Džeriju un ēdu šādas maizes, un tā bija laime pilnībā! Protams, bija arī citi mīļi ēdieni kā, piemēram, omes vārītā skābeņu zupa, bet to nevar salīdzināt – atmiņā visspilgtāk ir tieši maize ar krējumu un cukuru.

Godīgi sakot, es mājās negatavoju.

Tagad mans mīļākais ēdiens ir jebkas, ko mana sieviete pagatavo mājās! Piemēram, nupat bija ceptas kabaču karbonādes mājas gaumē, tradicionāli apvārtītas miltos un olā – ideāli! Savukārt darbā, restorānā, mani mīļākie ēdieni vienmēr ir ar sezonai raksturīgajiem produktiem.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē