«Mans mīļākais ēdiens ir tāds, kas nav sačakarēts.» Mārtiņa Sirmā virtuves piezīmes
Ar pavāru Mārtiņu Sirmo, šķiet, nav jāiepazīstina – viņu zina gan veci, gan jauni, un, pat ja nav būts nevienā no restorāniem, pa televizoru Mārtiņš ir redzēts. Rosīgs, aizrautīgs stāstnieks un tīro garšu meklētājs. Patlaban Mārtiņš sastopams ne tikai 3 pavāru restorānā un kafejnīcā RamenRiga, bet kopā ar kolēģiem atvēris vēl vienu jaunu vietu – grilbāru Iesmi.
Foto: Andrejs Nikiforovs
Vizītkarte
Vieta: 3 pavāru restorāns Rīgā, Jēkaba kazarmās Torņu ielā. Iekļauts Michelin Guide Selected 2024 ceļvedī.
Koncepts: atklātās virtuves tipa restorāns, ir gan degustācijas ēdienkarte, gan a la carte, uzsvars uz vietējiem, sezonāliem produktiem, kas aizved pilnvērtīgā garšas ceļojumā.
Šefpavāri: Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants, Pāvels Skopa.
Šefa lepnums: komandas darbs, viennozīmīgi!
1. Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?
Bērnības mīļākie ēdieni? Mani vecāki nebija nekādi lielie gatavotāji, un tādu atmiņu par kādu konkrētu ēdienu man arī nav. Kas bija, to ēdām, dzīvojām diezgan pieticīgi, deviņdesmitajos bija apmēram tā: «Ja neesi zaglis, paēdis nebūsi!»
Profesionāli ēst un to visu nemitīgi analizēt ir grūts darbs!
Par tagadējo mīļāko ēdienu arī grūti pateikt. Esmu profesionāls pavārs jau diezgan daudzus gadus, kā lai uz šo atbild? Vai celtniekam drīkst būt mīļākais materiāls?