
Daudziņa izstāsta, kā uztaisīja zupu 150 ēdājiem un atklāj recepti, kas uzlabo analīzes
Aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa atzīst, ka mulst no mediju uzmanības, kas pastiprinājusies kopš viņas jaunākās grāmatas Bērnudienas komunālijā iznākšanas pērn rudenī, bet, uzzinājusi, ka runāsim vairāk par ēšanu, mazāk par dzīvi, atvieglota piekrīt sarunai: «Vai, cik labi! Gatavošanas un ēšanas tēmas man ir ļoti mīļas.»
Foto: no Zanes Daudziņas personiskā arhīva (Ingas Pizānes foto)
– Tev garšojot viss – vai tiešām nav kāds ēdiens vai produkts, kas nu nemaz negaršo?
– Man tiešām garšo pilnīgi viss. Bet tas arī nav nemaz tik viegli, kad viss garšo! (Smejas.) Nu, ja tā apdomājas, man negaršo netalantīgi pagatavots ēdiens. Ak, jā, vēl man netīk anīss, kas laikam ir bērnības trauma no visādiem dīvainiem klepus sīrupiem.
Es mēdzu ēdot lasīt! Tas novēršot uzmanību no ēšanas un tas neesot labi… Bet man tik ļoti patīk!
Tomēr interesanti, ka laikā, kad strādāju par aukli Dānijā, es speciāli centos, lai man iegaršotos lakrica, jo biju dzirdējusi, ka tai piemīt arī vērtīgas īpašības.