Kā uzcept svētku brīnumu? Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas ģimenes piparkūku receptes

Ir vietas, kas jau pa gabalu smaržo pēc svētkiem, un viena no tādām ir arī mākslinieces KRISTĪNES LUĪZES AVOTIŅAS un viņas ģimenes māja, kurā kopā dzīvo vairākas paaudzes. Te mākslinieces tētis konditors JĀNIS AVOTIŅŠ ar mazmeitu LIZELOTI ANNU cep cepumus un piparkūkas, pie reizes ievilinot mājās aromātisku svētku sajūtu.
Evija Kalnbērza
Foto: Liene Pētersone. Stils: Agija Vismane

Māksliniecei Kristīnei Luīzei Avotiņai šajā laikā ir paveicies, jo varēs svinēt ar visu savu ģimeni, – viņa kopā ar vīru Kārli, meitu Lizeloti Annu un vecākiem Ilzi un Jāni šobrīd dzīvo Liezērē, lauku mājās, kas ir tēva mantojums. Kā tagad moderni teikt – viņi ir viena mājsaimniecība. 
Šeit īpaša Ziemas­svētku noskaņa jau pirms svētkiem rodas mājas virtuvē, kur mākslinieces tētis ar mazmeitu cep savus Ziemassvētku brīnumus. 

Pašu ceptie cepumi, piparkūkas un mājas smarža –  tie ir vislabākie svētki un vislabākais rituāls.

«Mūsu mājās jau izveidojusies diezgan plaša piparkūku formiņu kolekcija – dažādu zvēru figūriņas, ko esmu ieraudzījusi tepat Rīgas lielveikalos vai arī tās atvestas no ārzemju ceļojumiem. Jo lielāka dažādība, jo meitai vairāk patīk. Šogad esam saņēmuši sniegpārsliņu komplektu, kur ietilpst formiņas no lielākas uz mazāku. Tās noder mīklas atlikumiem, kas rullējot paliek pāri.» 

Vectētiņa un mazmeitas tradīcija

Kristīne Luīze Avotiņa: «Es pati neesmu nekāda lielā cepumu cepēja, jo visu dzīvi to ir darījis tētis – viņš ir profesionāls konditors, taču ļoti novērtēju, ka tagad tā ir iespēja satikties paaudzēm. Tas ir visvērtīgākais – meitai būt kopā ar vectētiņu virtuvē un nodoties procesam, kas viņu ļoti interesē.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē