Foto: Četras īpašas Ziemassvētku receptes tavam svētku galdam

Esi aicināta izbaudīt svētkus, savās mājās pagatavojot ēdienus, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam!
Daina Lapiņa
Foto: Shutterstock

Dubultie svētku cepumi

•  320 g miltu
•  200 g auksta sviesta
•  120 g cukura
•  1 olas dzeltenums
•  1 tējkarote vaniļas ekstrakta
•  Šķipsniņa sāls
•  Aprikožu džems vai kāds cits džems
•  Pūdercukurs

Miltus sajauc ar cukuru un sāli, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, saberž sīkās drumstalās. Liek klāt olas dzeltenumu un vaniļu, visu veikli samīca, ietin plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Tad mīklu pa daļām liek uz miltiem apkaisītas virsmas, izrullē plānā plāksnē. Ar cepumu formiņām izspiež figūriņas – zvaigznītes, eglītes u. c. Izspiestos cepumus uzmanīgi liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Daļai zvaigznīšu ar mazāku formiņu izspiež un izņem vidiņus. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep zeltainus 12–13 minūtes. Padzesētus no pannas noņem, atdzesē.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē