Foto: Četras īpašas Ziemassvētku receptes tavam svētku galdam
Esi aicināta izbaudīt svētkus, savās mājās pagatavojot ēdienus, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam!
Foto: Shutterstock
Dubultie svētku cepumi
• 320 g miltu
• 200 g auksta sviesta
• 120 g cukura
• 1 olas dzeltenums
• 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
• Šķipsniņa sāls
• Aprikožu džems vai kāds cits džems
• Pūdercukurs
Miltus sajauc ar cukuru un sāli, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, saberž sīkās drumstalās. Liek klāt olas dzeltenumu un vaniļu, visu veikli samīca, ietin plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Tad mīklu pa daļām liek uz miltiem apkaisītas virsmas, izrullē plānā plāksnē. Ar cepumu formiņām izspiež figūriņas – zvaigznītes, eglītes u. c. Izspiestos cepumus uzmanīgi liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Daļai zvaigznīšu ar mazāku formiņu izspiež un izņem vidiņus. Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep zeltainus 12–13 minūtes. Padzesētus no pannas noņem, atdzesē.