Man piedzima bērniņš pēc 40. Pieredzes stāsti, lielākas mammu bailes un cerības

Iedomājies, ka, sasniegusi 40 gadu slieksni un izdzīvojusi dažnedažādas pieredzes, tu piepeši sajūti vēlmi piedzīvot kaut ko pavisam jaunu un būtisku – mātes lomu. Šīs domas var rosināt dažādas emocijas un jautājumus: vai esmu tam gatava? Vai man izdosies? Kā tas mainīs manu dzīvi? Lai kādas būtu atbildes, viens ir skaidrs – bērna piedzimšana ir viens no lielākajiem piedzīvojumiem dzīvē.
Evija Ridūze-Skujiņa
Foto: Shutterstock

Cilvēka dzīve sastāv no vairākiem transformējošiem notikumiem, kuri definē, kas mēs esam un kā veidosies mūsu tālākā dzīve. Pati dzimšana, tad pilngadības sasniegšana, kāzas, bērnu piedzimšana – katrs šis posms maina mūsu prioritātes, lomu sabiedrībā un skatījumu uz dzīvi. Cilvēki bez bērniem bieži neapjauš, cik transformējošs ir brīdis, kad ģimenē ienāk mazulis. Var iztēloties un ieplānot visu, kā mums būs, taču realitāte, varu garantēt, atšķirsies no iztēlotā.

Bet ko darīt, ja saproti, ka tuvojas 40 gadu slieksnis vai esi tam jau pāri, un apzinies, ka esi gatava un labprāt kādu laiku priekšplānā liktu mammas lomu? Droši vien galvā raisās miljons domu – vai es neesmu par vecu, vai man vispār var būt bērni, vai mans vīrs tiešām ir īstais vīrietis, ar kuru gribu audzināt bērnu?

Pēc 35 gadu vecuma olšūnu kvalitāte un folikulu skaits samazinās, padarot bērniņa ieņemšanu sarežģītāku.

Kāpēc es to nedarīju ātrāk? Varbūt tev šobrīd nav otras pusītes, jo nupat esi izkūlusies no mokošām attiecībām un neesi gatava mesties nākamajā attiecību avantūrā, taču esi gatava kļūt par solo mammu…

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē