• 4 situācijas, kad par galvassāpēm obligāti jāpastāsta ārstam

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Just dance/Shutterstock.com
    Galva mēdz sāpēt daudziem, bet tas nenozīmē, ka ar to vienmēr vajadzētu samierināties un neko nedarīt, lai šo problēmu novērstu. Lūk, situācijas, kad pavisam noteikti par šo problēmu jāparunā ar savu ģimenes ārstu, jo galvassāpes var ziņot par kādu citu nopietnu kaiti.
    1. Ja pirmoreiz parādās tik spēcīgas galvassāpes, kādas nekad agrāk nav bijušas. Tās var liecināt par neatliekami risināmu problēmu, jo iemesls var būt tiklab pēkšņi strauji paaugstinājies asinsspiediens, kā galvas audzējs, asinsizplūdums vai trombs.
    2. Ja tu izdzer vairāk par desmit pretsāpju tabletēm mēnesī, tad tas ir nopietns rādītājs, lai dotos pie ārsta, jo vienkāršām galvassāpēm tāds zāļu daudzums ir par lielu un biežu.
    3. Ja neveselīga dzīvesveida dēļ parādījušās saspringuma galvassāpes – tās rodas no muskuļu sasprindzinājuma plecu un kakla daļā, ko izraisa statiskas slodzes un nervu stress. Neko nedarot, tās var pāriet hroniskā formā un pamatīgi bojāt ikdienu, turklāt slikti padosies ārstēšanai.
    4. Ja ir aizdomas par migrēnu. Šīs galvassāpes parasti ir vienpusējas, pulsējošas, no mērenām līdz ļoti spēcīgām. Migrēnas sāpes stipri ierobežo ikdienas aktivitāti, jo pastiprinās kustoties. Tikai ārsts var diagnosticēt migrēnu un noteikt katram pacientam piemērotāko – efektīvu un drošu – medikamentu kombināciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē