Ūdensvīrs
Šīs zīmes pārstāvis virtuvē daudz eksperimentē, aizrautīgi, ar iedvesmu izmēģina jaunus ēdienus, reti ēd to, kas pa rokai. Šī zīme simbolizē jaunākās tehnoloģijas, un Ūdensvīra ledusskapī pārsvarā ir rūpnieciski sagatavoti, tehnoloģiski apstrādāti produkti – sardeles, cīsiņi, dažādas desas.
Tipisks Ūdensvīra ēdiens ir salāti, kuros sagriezti vairāki gaļas un desu veidi.
Viss ģeniālais ir vienkāršs – to var teikt par Ūdensvīra sasniegumiem pie plīts.
Viņa pieeja ēst gatavošai ir praktiska, pragmatiska, arī oriģināla un pat ģeniāla.
Svarīgi, lai gaļai, ko viņš gatavo, ir vienmērīga struktūra, nav kaulu, taukuma, cīpslu. Pagatavota tā ir mīksta un sulīga. Viņam garšo vārīta, cepta, grilēta putnu gaļa ar burkāniem, kartupeļiem vai rīsiem.
Klasisks Ūdensvīra ēdiens ir vistas vai tītara gaļas salāti ar dārzeņiem, piemēram, Cēzara salāti ar vistas gaļu. Cepta vistas gaļa, Pekinas kāposti, siers, sausiņi – tās ir tipiskas Ūdensvīra ēdienkartes sastāvdaļas. Taču galvenais Ūdensvīra ēdiens ir sviestmaizes. Tas ir vienkārši, ātri, garšīgi, demokrātiski, bet galvenais – tās gatavojot, var likt lietā fantāziju.
Sviestmaizes ar desu un sieru; ar šprotēm un gurķi; ar šķinķi un tomātu; ar vistu, saldajiem pipariem un kečupu.
Kad pie Ūdensvīra nāk ciemiņi, viņš pasniedz maizītes ar gaļu, lasi, sieru un daudz ko citu. Izdomai nav robežu! Ūdensvīra galdā netrūkst arī gaļas salātu. Šīs zīmes pārstāvim garšo marinēti dārzeņi un gaļas konservi, tos viņš liek arī uz maizītēm. Pie visiem ēdieniem viņš bagātīgi pievieno zaļumus, bet apelsīnus un mandarīnus Ūdensvīrs var ēst kilogramiem.