Vērsis
Šī ir gardēža virtuve, jo Vērsis ēd aizrautīgi un labi. Labprāt gatavo un prot sarīkot lieliskus svētkus ar pamatīgu izēšanos un gastronomiskiem izaicinājumiem. Ēdienkartē centrālo vietu ieņem trekna, sulīga gaļa – steiks, kotletes, cūkgaļas karbonāde, ribiņas.
Vērsis nemēdz uzkost, ēst ātri pagatavotu ēdienu, viņam patīk kulinārijas izaicinājumi. Vērsis izbauda katru ēdienu, cenšas izjust smalkākās garšas nianses. Viņš bauda ne tikai ēdienu, bet arī maltītes pagatavošanas procesu.
Garšas niansēs šīs zīmes pārstāvis ir ļoti kaprīzs, viņa smalkajām garšas kārpiņām nepaslīd garām ēdiena gatavošanas tehnoloģijā pieļautās kļūdas – nepietiekami izcepta, piedegusi, pārsālīta gaļa. Bet garšīgu maltīti, izdevušos kulinārijas brīnumu viņš noteikti novērtēs un paslavēs.
Vērsis dod priekšroku sarežģītām receptēm, nesteidzoties izbauda ēdienu. Viņš maltītē piedalās ar sirdi un dvēseli, un viņam nav iebildumu pret manipulācijām ar ēdienu – labprāt atdala gaļu no kaula, ar prieku loba garneles.
Vērsis jutīsies slikti, ja viesi nebūs paēduši, nepaslavēs maltīti, tāpēc netaupa uz produktiem, ēdiena kvalitāti.
Maltītē galvenais ingredients ir gaļa. Priekšroku dod ceptai gaļai, taču labprāt to arī sautē un vāra. Tipiski Vērša ēdieni ir cūkgaļa saldā krējuma mērcē, cūkgaļa ar persikiem, teļa gaļa ar ananasiem. Vērsim patīk salda garša, tāpēc saldākai gaļai piedevās izvēlas augļus, bet liellopu pasniedz ar dārzeņiem – frī, kartupeļu biezeni, burkāniem.
Vērša uzturā ir augļi un dārzeņi, bet dažādībai viņš izvēlas zivis un jūras veltes, jūras kāpostus. Īpaša vieta gardēža ēdienkartē ir konditorejas izstrādājumiem un desertam.