Strēlnieks
Šīs zīmes pārstāvis vienmēr mazliet pārkāpj robežas, arī ēšanā. Viņam tīk labi paēst, taču nemierīgais raksturs un sportiskais gars neļauj pieņemties svarā.
Virtuvē Strēlniekam nav īpašu talantu, taču viņš spēj sarīkot brīnišķīgus svētkus. Parasti gan tad pie plīts saimnieko citi vai viesi ierodas ar groziņiem.
Strēlnieks ir ceļotājs un labprāt bauda cittautu ēdienus, īpaši Austrumu ēdienus. Atslēgas vārdi Strēlnieka virtuvē – jaunas receptes, dažādība, radoša pieeja. Viņam patīk eksperimentēt ar eksotiskiem, netradicionāliem ēdieniem, ko līdz šim nav degustējis. Gatavojot svētku maltīti, Strēlnieks neaprobežojas ar vienu diviem ēdieniem, viņš galdā liek trīs vai četrus.
Strēlnieks piedod, ja maltīte ir nedaudz piedegusi, bet necieš pliekanu ēdienu.
Šīs zīmes pārstāvis priekšroku dod siltajam galdam, nevis aukstām uzkodām.
Strēlnieks izvēlas ceptu gaļu, zivis, jūras produktus un tiem bagātīgi pievieno sāli. Ugunīgā rakstura dēļ Strēlnieks ēd ātri, tāpēc drošības nolūkā maltītei izvēlas zivis, kurām ir maz asaku. Pie galda viņš aktīvi darbojas ap ēdienu – griež gaļu, to atdala no kaula, dur uz iesma, kas neapzināti rada medību, cīņas, dabas izjūtu. Gaļu pasniedz ar rīsiem, kukurūzu un citiem graudaugiem. Zivis vai jūras produktus var ietīt salātlapās, ēdienu papildināt ar svaigiem vai sautētiem burkāniem, lokiem, augļiem.
Strēlnieks gaļu, zivis un jūras produktus ēd arī bez piedevām, taču tos bagātīgi pārkaisa ar garšvielām.