• Kāpēc adot tirpst rokas, un ko darīt, lai to novērstu?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Little Vignettes Photo/Shutterstock.com
    Gada drēgnajā un tumšajā laikā arvien vairāk meklējam, ko sadarīt mājās, omulībā. Un bieži vien sievietēm tie ir dažādi rokdarbi, piemēram, adīšana. Šī nodarbe nomierina, bet kādreiz, ilgstoši adot, vakaros mēdz tirpt rokas. Kāpēc tā notiek, un ko darīt?
    • Roku muskulīši adot tiek kārtīgi nodarbināti, tajos notiek intensīva apasiņošana, bet dažreiz asinis no plaukstas neatplūst tik, cik būtu vajadzīgs. Cīpslas, kas no muskulīšiem aiziet uz pirkstiem, sabriest – gan tāpēc, ka asinsrite nav izcila, gan pārslodzes dēļ.

    Sabriedušās cīpslas saspiež apkārtesošos audus, turklāt zem cīpslām, kas iet caur plaukstas pamatnes kanālu, atrodas kauli, kas neļauj kanālam paplesties platākam.

    Un vakarā, kad viss ir pietūcis, pamazām sāc just sāpes, jo cīpslu piebriedums spiež uz vidusnerva. Blakus atrodas arī artērija, un var gadīties, ka sākumā pat tā ir nospiesta, tāpēc nenodrošina pietiekamu asins plūsmu pirkstiem, un rodas tirpšanas sajūta.

    • Ja tirpst rokas, noteikti vajadzētu par to pastāstīt savam ģimenes ārstam, viņš izrakstīs medikamentus. Noteikti to vidū būs arī B grupas vitamīni – tie palīdz atjaunoties nerva šķiedras struktūrai. B12 vitamīns ir mielīna formulas sastāvā.

    Medicīnā zināma pat specifiska slimība, kura rodas, ja organismā nepietiek B12 vitamīna, – tad ir jušanas traucējumi arī kājās un koordinācijas traucējumi.

    Arī B1 vitamīns ir ļoti nozīmīgs tieši nervu impulsu pārvadei, tāpat B6 vitamīns. Ir arī specifisks preparāts Neiromidin, kurš palīdz vadīt impulsu, bet pierādīts, ka neiromidīnam piemīt vēl spēja atjaunot nerva struktūru, tieši plasticitāti. Tātad veidot jaunas nervu šūnas, veidot jaunu nervu šķiedru, šo mielīnu.

    • Vidusnerva nospiešanas gadījumā, lai izvēlētos piemērotāko ārstēšanu, būtu jāveic elektroneirogrāfija rokām un ultraskaņas izmeklēšana plaukstas pamatnei. Šis izmeklējums palīdz ārstam izvērtēt, vai iespējams vēl palīdzēt ar medikamentiem, lokālām procedūrām vai tomēr jau nepieciešama operācija plaukstas pamatnei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē