Zvīņu tīrīšana līdakai rit viegli, labāk nekā asariem, zandartiem un līņiem.
Var tīrīt ar speciālo rīku, var arī ar dakšu un citiem rīkiem. Pēc tam zivi noskalo tekošā ūdenī.
Zivij pārgriež vēderu un iztīra iekšas.
Pēc tam nogriež galvu, izņem žaunas. Tad zivi vēlreiz noskalo un var sākt dalīšanu.
Pārgriež zivi gareniski uz pusēm, izdarot griezumu tā, lai lielā asaka paliek zivs apakšējā pusē.
Pēc tam rūpīgi gar asaku nogriež otru zivs pusi – jo lielāka līdaka, jo vieglāk izgriezt ne tikai lielo asaku, bet arī lielāko daļu sānu asaku.
Lai veiksmīgi nogrieztu sānu asakas, noteikti vajadzīgs ass nazis. Pēc tam filejas gabaliem, kurus mals kotletēs, ar asu nazi nogriež ādu, sākot no astes gala.
Pašu filejas maliņu (līdz 2 cm), kur nav asaku, sagriež kubiņos un izmanto zupā.