Zvīņu tīrīšana asarim ir, teiksim tā,– jautra, jo zvīņas ir mazas, stipri turas pie ādas un tīrot lec uz visām pusēm!
Lai asari varētu labi noturēt, ap asti aptin papīru, lai neslīd, un ar asu nazi tīra zvīņas nost. Labāk tīrīšana veiksies virzienā no astes gala uz galvas pusi.
Tālāk asari tīra tāpat kā visas zivis – pārgriež vēderu un iztīra iekšas, nogriež augšējo spuru, pēc tam izņem žaunas. Ja griež nost galvu, nevajag to griezt taisni, bet gan ieslīpi, tādējādi dabūjot klāt vēl pāris gramus filejas – mazai zivij tas nav maz!
Tad zivi noskalo un var sākt filēšanu. Pārgriež asari gareniski uz pusēm, izdarot griezumu gar muguras asaku tā, lai lielā asaka paliek zivs apakšējā pusē.
Lielo asaku izgriež arī no zivs otras filejas puses un pēc tam nogriež arī sānu asaciņas – ja nazis gana ass, zivs gaļa zudumā ies minimāli.
Gatavs – tā izskatās asara fileja!