Sagatavo kartupeļus fritēšanai. Tos nomizo un cenšas sagriezt apmēram vienāda resnuma stienīšos.
Stienīšus kārtīgi noskalo tekošā aukstā ūdenī, nomazgājot izdalījušos cieti, liek uz dvielīša un nosusina.
Katliņā ielej augu eļļu – apmēram 1/3 katliņa augstuma –, liek uz uguns un karsē, līdz eļļas temperatūra sasniedz 130 grādus. To viegli panākt, eļļā ievietojot termometru, bez tā temperatūru noteikt ir grūti.
Eļļā liek kartupeļu stienīšus un vāra.
Pēc pāris minūtēm ar naža galu pārbauda, vai kartupeļu stienīši ir mīksti.
Tad tos ar putu karoti no eļļas izņem, liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Ja kartupeļu ir daudz, tos vāra pa daļām. Pusgatavos kartupeļu stienīšus izklāj un atdzesē.
Katlu ar eļļu no jauna karsē līdz 180–190 grādu temperatūrai. Liek atkal iekšā atdzesētos kartupeļus un ļauj eļļai burbuļojot vārīties, līdz kartupeļi ir skaisti zeltaini.
Gatavus no eļļas izņem, pārkaisa sāli.