• 4 vienkārši padomi labākam miegam

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dean Drobot/Shutterstock.com
    Labs miegs ir panākumu, veselības un dzīvesprieka viena no atslēgām.
    1. Veselīgāk guļ tie cilvēki, kuri naktī miegā grozās, – būtu labi nakts laikā pagriezties 15–20 reižu. Gulēšanas pozu ilgstoši nemainot, tiek nospiesti audi. Visvairāk apdraudētas vietas, kur kauls ir tuvu ādai. Guļot uz sāna, tas ir plecs, gurns, uz kā balstās liela daļa gulētāja svara, arī papēži. Ilgstoši nemainot pozu, asinsvadi tiek saspiesti un apasiņošana ir traucēta.
    2. Ir divi veidi, kā vislabāk izgulēties: uz muguras un uz sāna. Ja guļ uz muguras, spilvenam jābūt pēc iespējas zemākam. Guļot uz sāna, mugurai patīk, ja ass līnija ir taisna – murgurkauls nav ieliecies, un plecs ir pievilkts pie auss. Tātad matracim jāspēj veidot atbilstošus ieliekumus zem gulētāja. Matrači, kas to nevainojami varētu paveikt, maksā dārgi.
    3. Vissliktāk ir gulēt uz vēdera, jo šādā stāvoklī galvas pozīcija veicina elpošanas un asinscirkulācijas problēmu rašanos. Šī no ortopēdiskā viedokļa ir visam mugurkaulam visgrūtāk pieņemamā poza, no tādas ir jāmēģina atradināties.
    4. Nedrīkst gulēt uz pārāk maza, sadalīta, bedraina matrača. Ir jābūt pietiekami lielam un līdzenam pamatam. Ciets vai mīksts – tā ir gaumes lieta, tomēr vēlams cietāks. Ja cilvēks ir vesels, guļot uz muguras, viņš var labi izgulēties arī uz absolūti cieta pamata. Pagriežoties uz sāna, protams, uzreiz būs pavisam cita situācija. Bet ilgi jau cilvēks tā negulēs un meklēs atkal neitrālo pozīciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē